четвер, 16 березня 2017 р.


Якби було можливо скоротити все людство до села в сто жителів, беручи до уваги всі пропорційні співвідношення, ось як виглядало б усе населення:
o    57 азіатів, 21 європеєць, 14 американців (північних і південних), 8 африканців;
o    52 жінки, 48 чоловіків;
o    70 будуть не білими, 30 – білими;
o    89 – гетеро сексуальними, 11 – гомосексуальними;
o    у 80 не буде достатніх житлових умов;
o    70 будуть безграмотні;
o    50 будуть недоїдати;
o    1 (тільки один!) Буде мати вищу освіту;
o    6 чоловік будуть володіти 59% світового багатства.
Коли є можливість подивитися на світ з цієї точки зору, стає ясно, що потреба в солідарності, розумінні, терпимості, освіті дуже висока. Подумайте про це.
o    Якщо сьогодні вранці ви прокинулися здоровими – ви щасливіші, ніж 1 мільйон людей, які не доживуть до наступного тижня.
o    Якщо ви ніколи не переживали війну, самотність, тюремне ув’язнення, тортури чи голод – ви щасливіші, ніж 500 мільйонів людей у цьому світі.
o    Якщо ви можете піти в церкву (синагогу) без страху і загрози ув’язнення або смерті – ви щасливіші, ніж 3 мільярда людей у цьому світі.
o    Якщо у вашому холодильнику є їжа, ви одягнені, у вас є дах над головою і постіль – ви багатші, ніж 75% людей у цьому світі.
o     Якщо у вас є рахунок в банку, гроші в гаманці і трохи дрібних грошей в скарбничці – ви належите до 8% забезпечених людей у цьому світі.
Тож чи варто нарікати на життя? Чи варто спокушати долю для того, щоб дізнатися, що таке погано?
Будьте в достатку за будь-яких обставин! Дякуйте Вищій силі за те, що у вас є, і тричі – за те, чого немає (немає раку, голоду, злиднів, епідемії тощо)!
Якщо ви читаєте цей текст – ви щасливі вдвічі, тому що:
1) хтось думав про вас, коли писав це;
2) ви не належите до тих 2 мільярдів людей на землі, які не вміють читати.


Немає коментарів:

Дописати коментар